Начало Новини Актуално Учениците в Стара Загора се обучават на разделно събиране на отпадъци в 3D автобус

Учениците в Стара Загора се обучават на разделно събиране на отпадъци в 3D автобус

Актуално
ЕКОПАК

Със съдействието на Община Стара Загора, организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК включи в уникалното си 3D турне и Града на липите. Децата от 1-ви до 4-ти клас на ОУ Димитър Благоев вече имаха възможност да се качат в уникалния 3D екобус, който е модерен мобилен център за обучения и презентации, представящ по интересен и интерактивен начин разделното събиране.

Автобусът ще посети всички училища с класове от 1-ви до 4-ти клас в града. Турнето се осъществява със съдействието на общините-партньори н ЕКОПАК и Министерство на образованието, младежта и науката и цели насърчаване на отговорно отношение към околната среда и конкретно към разделното събиране на отпадъци сред децата от началния курс, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Децата имат възможност да се запознаят с героите от специално създаден за целта 3D филм – Харти, Пластика и Стък, както и да проверят знанията си за разделно събиране на отпадъци от опаковки и опазване на околната среда с интерактивна игра. Децата, посетили зелените часове на ЕКОПАК, получават подарък – семенца от дървета, които може да засади само, и специален код за регистрация на сайта на ЕКОПАК, за да участва в томбола за дигитален фотоапарат и 20 силиконови часовника. Програмата е съобразена с интересите на децата от възрастовата група.

До момента над 30 500 ученици от 1-ви до 4-ти клас в София, Смолян, Варна, Бургас, Добрич, Русе, Разград и Велико Търново са се включили в кампанията. 3D Екобусът е в Стара Загора от 9-ти март до 4-ти април.

Още новини