Начало Новини Актуално Учениците от ОУ Николай Лилиев са победители в общинското състезание за действия при кризи

Учениците от ОУ Николай Лилиев са победители в общинското състезание за действия при кризи

Актуално
Отборът на XI-то ОУОтборът на XI-то ОУ Николай Лилиев в Стара Загора се класира на първо място на проведеното днес общинско ученическо състезание Защита при бедствия, аварии и катастрофи. След тях е отборът на XII-то ОУ Стефан Караджа, а трети са състезателите на II-ро ОУ Петко Рачов Славейков. Участваха още ученици от СОУ Христо Смирненски, СОУ Иван Вазов, ОУ Самара и ОУ Георги Райчев.

Отборите бяха съставени от по 4 ученици от шести клас, трима основни състезатели и един резервен. В първия етап на състезанието участниците демонстрираха теоретичната си подготовка за действия в кризисни ситуации. След това показаха практическите си умения, знания, бързина и съобразителност в организираните състезателни игри в 4-те учебни центъра: Защита при бедствия, Защита при промишлени аварии, Първа помощ и Противопожарна защита.

Състезанието се проведе в района на група Спасителни дейности към РД Пожарна безопасност и защита на населението. То е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2014/2015 год., утвърден със заповед на Министъра на образованието и науката.

От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров беше изказана благодарност на всички участници в състезанието от Валери Иванов, началник отдел Oпазване на обществения ред и управление при кризи.20150428 10375220150428 10591620150428 105958

Още новини