Начало Новини Актуално Учениците на две професионални гимназии в Стара Загора ще учат в напълно обновена сграда

Учениците на две професионални гимназии в Стара Загора ще учат в напълно обновена сграда

Актуално
Изцяло обновените сгради на Професионалната гимназия по електротехника и технологии Георги С. Раковски в Стара Загора и общежитието към нея бяха официално открити на 14 април. Ремонтът е в размер на над 1,5 млн. лева, а финансирането е осигурено по Оперативна програма Региони в растеж 2014 - 2021 г.

Извършено е саниране, подменени са всички инсталации, изграден е асансьор, който улеснява достъпа в учебния корпус на хора с физически увреждания. В сградата ще бъде настанена и Професионалната гимназия по електроника Джон Атанасов, която през 2022 г. навършва 35 години от своето създаване, а гимназията-домакин - чества 60-годишнина.

Директорите на двете професионални гимназии - инж. Даниела Пашова и Начо Начев, отправиха приветствия и пожелаха на добър час на всички преподаватели и ученици.

Официални гости на тържественото откриване на обновените сгради бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности на Стара Загора Иванка Сотирова, заместник областният управител Любомир Желев, председателят на Търговско-промишлена палата Олег Стоилов, общинският съветник Бояна Танева-Манова, партньори и др.

Водосвет отслужи Старозагорският митрополит Киприан. Празникът завърши с поздрав от талантливите музиканти и танцьори от Фолклорен ансамбъл Траянци.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е дългогодишен партньор на двете професионални гимназии. Палатата е посредник за подготовката на млади кадри и при връзката им с бизнеса от региона. Гимназиите и Палатата са работили заедно по редица проекти, свързани с дуалното образование, включително и по проект ДОМИНО, а също продължават и партньорствата в редица социални инициативи. 

Още новини