Начало Новини Актуално Ученици ще бъдат Мениджъри за един ден в ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Ученици ще бъдат Мениджъри за един ден в ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Актуално
ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

Десет ученици от област Стара Загора ще заемат ръководни позиции в Ей И Ес-3С Марица Изток 1 в рамките на местното издание на Мениджър за един ден. Инициативата, която ще се проведе на 20 април 2012 г., ще даде възможност на децата да прекарат един работен ден рамо до рамо с директори на централата в Гълъбово.

Всички ученици от област Стара Загора, обучаващи се в 8-12 клас, могат да кандидатстват като изпратят свое CV и мотивационно писмо на jab@jabulgaria.org в срок до 11 април 2012 г. Инструкции и напътствия, както и всички необходими документи за регистрация, могат да бъдат намерени на адрес www.jabulgaria.org, раздел  Инициативи/Мениджър за един ден 2012.

Инициативата се провежда за първа година в Ей И Ес-3С Марица Изток 1, като част от традиционната програма на Джуниър Ачийвмънт България Мениджър за един ден. Компанията домакин ще избере най-добрите сред кандидатите, като ще ги назначи за мениджъри на ключови позиции в организацията. По време на еднодневната си визита младежите ще имат възможността да натрупат бизнес умения, да се запознаят със спецификите на работата и да се включат в работния процес. Младите лидери ще участват в практически задачи и в процеса на вземане на важни ръководни решения за компанията. Настоящите мениджъри от своя страна ще напътстват учениците и ще споделят своя опит.

Ей И Ес е сред най-големите компании в сферата на традиционните и алтернативни енергийни източници и най-големият инвеститор в България през последните 20 години. Благодарение на своите инвестиции, Ей И Ес допринася за стабилизирането на енергийния сектор и подкрепя енергийната независимост на страната чрез ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, с обща нетна инсталирана мощност от 600 MW, ветроенергиен парк Свети Никола, с капацитет от 156 MW, и соларен парк Калипетрово, с мощност от 3.86 MW.

На обща стойност 1.3 милиарда евро, Ей И Ес Гълъбово е най-голямата чужда инвестиция в страната. Електроцентралата използва близо 30% от лигнитните въглища на Мини Марица изток и осигурява около 9% от общата електроенергия на страната. В момента компанията има 460 служители и осигурява 2 440 допълнителни работни места в секторите на своите доставчици.

За Джуниър Ачийвмънт България
Основана през 1997 г., Джуниър Ачийвмънт България е член на организацията Junior Achievement Worldwide и нейното регионално подразделение Junior Achievement – Young Enterprise Europe. Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25-годишна възраст.

Мисията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика.

Още новини