Начало Новини Актуално Ученици представят в Стара Загора проекти, свързани с Година на доброволчеството

Ученици представят в Стара Загора проекти, свързани с Година на доброволчеството

Актуално
Година на доброволчеството

На 7 и 8 юни предстои да бъдат представени и оценени проектите на участниците в проекта година на доброволчеството. Началото на конкурса Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция бе поставено в началото на месец януари, когато покана за участие в него получиха представителите на 9,10 и 11 клас на всички средни училища в Стара Загора.

Проектът е по инициатива на евродепутат Илиана Иванова и е свързан с обявяването на 2011 година за година на доброволчеството от Европейската Комисия.

Всеки участник ще разполага с 5 минути, за да представи своя проект и с още 5 минути, в които журито ще има възможност да отправи своите въпроси към него. Няма да има определен формат за представяне на проекта. Желаещите да направят презентация, използвайки мултимедия имат ограничение единствено да се вместят в рамките на 5 минути. Задължителен елемент във всяко представяне ще е предоставянето на дневник, воден по време на цялата инициатива, като и снимков материал. При наличност на препоръки, те също могат да бъдат представени. Участниците ще бъдат оценявани по десетобална система, като 1 т. е най- ниската възможна оценка.

Журито е съставено от по един представител на всяко училище, което има участие в инициативата, директора на Регионален инспекторат по образованието – г-жа Татяна Димитрова, представител на Община Стара Загора в лицето на г-жа Пенка Чавдарова, Областна администрация с представител Галина Стоянова и Мариана Кръстева. Те ще поставят своите оценки върху следните 4-ри критерия: изпълнение на проекта – цялостна оценка на съставяне и реализация на проекта, значимост на проекта, творчество и креативност и краен резултат. 

30 – те победителя събрали най- много точки ще заминат на посещение в Брюксел по покана на Илиана Иванова, те ще бъдат обявени на пресконференция в средата на месец юни. В Брюксел учениците ще имат възможността да се запознаят отблизо с работата на г-жа Иванова и нейните колеги евродепутати. Младите доброволци ще посетят Европейския парламент, Европейската комисия, както и културните забележителности на града. Разходите по посещението им в Белгийската столица ще бъдат поети от евродепутата.

Още новини