Начало Новини Актуално Ученици от СУ „Иван Вазов” участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната е

Ученици от СУ „Иван Вазов” участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера”

Актуално
Без имеЕкип ученици от 10а клас в СУ „Иван Вазов” гр. Стара Загора участваха с постер в QED’17 ЮНЕСКО - Международна конференция на тема „Децата в дигиталната ера”. Благодарение на екипа на секцията „Образование по математика и информатика” към ИМИ на БАН в лицето на акад. Петър Кендеров, проф.Тони Чехларова и доц. Жени Сендова и договор с БАН по ПМС №347, т.5 в) от 08.12.2016 г., Дейност „Въвеждане на съвременни методи в образованието и работата с младите таланти“ постерът на учениците от СУ „Иван Вазов” стана реалност и бе представен на конференцията.
Събитието се проведе под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО, на Мария Габриел, Еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество и на Ева Майдел, евродепутат, член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO).
Партньори на форума са Министерството на образованието и науката, Институтът по математика и информатика - БАН, Представителството на Европейската комисия в България, Българската стопанска камара, Британският съвет - България, Фондация "Право и интернет", Клъстерът „София - град на знанието” и WebIT.
QED (Quality in Education - Качество в образованието) се организира от 2011 г. след всеки EDUsummIT и има за цел да представи резултатите от глобалните срещи на високо равнище по информационни технологии в образованието. По този  начин се оказва положително въздействие върху образователните системи на местно, регионално и международно ниво. 
Традиционно домакин на QED е Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Главен организатор на QED е Катедрата на ЮНЕСКО „ИКТ в библиотечните науки, образованието и културното наследство“ при УниБИТ. 
С темата „Децата в дигиталната ера“, конференцията QED’17 е своеобразно надграждане на започналата преди 32 години в България инициатива „Децата в информационния век“.

Още новини