Начало Новини Актуално Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище

Ученици от с. Енина спечелиха детска площадка за своето училище

Актуално

1Енина площадка 1Ученици от казанлъшкото село Енина спечелиха детска площадка за своето училище Христо Ботев от конкурса на EVN за енергийни уроци. Днес, в присъствието на ученици, техни родители и жители на с. Енина лентата на новата придобивка беше прерязана от Жанет Стойчева, член на управителния съвет на EVN България Електроснабдяване, Детелина Начева – директор на Основно училище Христо Ботев, Веселин Андреев, кмет на с. Енина, Румяна Сандалова – старши експерт Образование в Община Казанлък и Александър Попов – експерт от Министерството на образованието и науката.

Спортната площадка е наградата, която учениците от 4-ти клас спечелиха в конкурса на EVN България за учебната 2017/18 година за изработване на макет на тема Екоград. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.

 

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на EVN Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология. ОУ Христо Ботев участва в програмата от учебната 2015/16 година, като до този момент над 120 деца от село Енина и околностите са преминали обучения за разумно използване на енергията.

За цяла Югоизточна България програмата на EVN за настоящата 2018/19 учебна година включва обучения за 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища.

 

1Енина макет

 

Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

 

Още новини