Начало Новини Актуално Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора са национални победители в Международния конкурс по публична реч

Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора са национални победители в Международния конкурс по публична реч

Актуално

ученици Ромен Ролан Стара Загора победители национален кръг международен конкурс публична речУченици от Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора са победители в Националния кръг от Международния конкурс по публична реч. В него участват ученици от езиковите гимназии в страната, на възраст 16-18 г. Първа награда бе присъдена на Иван Петков от ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора. 

Втора награда на Светлозара Стоянова от същата гимназия. Трета награда на Окан Исов от ГПЧЕ – Хасково.

Тази година темата на конкурса, избрана за всички държави участнички от Дартмут Хауз, седалището на световната организация на ESU, бeше Идеите са най-силното ни оръжие.

В рамките на 5 минути участниците представиха своите разсъждения по темата, защитавайки аргументирано становището си и отговаряха на въпроси. Международно жури определи победителя, който заминава да се състезава във финалния кръг в Лондон, Великобритания през май 2013 г.

Досега двама българи са били носители на специалната награда за чуждоезични участници. Конкурсът се проведе на 28 март т.г. в Американския Център към Столична Библиотека.

Събитието се организира от ESU Bulgaria, Българския клон на Съюза на англоговорящите, организация с 20-годишна история.

Още новини