Начало Новини Актуално Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора ще посетят Европейския парламент

Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора ще посетят Европейския парламент

Актуално

От 3 до 5 ноември група ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан - Стара Загора ще посети Брюксел по покана на Илиана Иванова – евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП. Целта на визитата е четиринадесетте отличника да се запознаят отблизо с организацията и начина на работа на Европейския парламент.

Програмата на посещението предвижда срещи с представители на Европейския парламент и Европейската комисия, по време на които младите хора ще могат да научат повече за актуалните европейски проекти и инициативи в областта на образованието и младежта в ЕС, съобщиха от Информационния център на Илиана Иванова в Стара Загора.
Децата ще бъдат посрещнати в ЕП с официална програма за посетителски групи, след което ще им бъде представена програма Еразъм, благодарение на която вече стотици млади хора от България имаха възможността да обменят опит с ученици и студенти от други държави.
Учениците ще могат свободно да дискутират с евродепутата Илиана Иванова  всичко онова, което ги вълнува и интересува относно ЕП . Те ще посетят парк Мини Европа и ще имат свободно време, за да се разходят из Брюксел. Всички разходи по пътуването и гостуването им там ще бъдат поети от госпожа Иванова.

Още новини