Начало Новини Актуално Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан ще представят театрална постановка с благотворителна цел

Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан ще представят театрална постановка с благотворителна цел

Актуално
Десет малки негърчета

Десет малки негърчета по романа на Агата Кристи ще представят ученици на ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора на 15 май от 19,30 часа и на 16 май от 14,30 и 19,30 часа в Младежки дом. Представлението е с благотворителна цел. Целта от събраните средства от билети да бъде създаден Фонд за подпомагане на съученици, които имат нужда от финансова помощ.

Инициативата е подкрепена от сдружение Родители Новатори от Стара Загора. Ролите, репетициите и костюмите са изцяло дело на гимназистите и то достойно за възхищение и подкрепа, съобщиха от Училищното настоятелство.
Театралната трупа е в състав: Обрейко Ташев, Симона Божинова, Пламен Петров, Ганчо Такиев, Христо Римпопов, Христа Обретенова, Митко Христов, Диан Грудев, Светлозара Стоянова, Виктор Тенев, Режисьорите са сред самите участници и техни съученици: Диан Грудев, Владислав Иванов, Теофана Монева, Деница Тенева и Цветелина Маринов. Сценарист е Диан Грудев.

Накратко: Криминалният роман на Агата Кристи е превърнат в леко комична, но достатъчно сериозна постановка, която си заслужава да видите. Билетите са представленията са на стойност 5 лв. и с тях всеки един от Вас ще е щастлив, че ще помогне на ученици от гимназията, които имат нужда.

Десет малки негърчета (на английски Ten Little Niggers, по-късно And Then There Were None и Ten Little Indians) е криминален роман написан от Агата Кристи, публикуван във Великобритания на 6 ноември 1939. В него се разказва за десет души, извършили убийства, но измъкнали се от наказание по един или друг начин. Те биват изиграни и всички умират на малък остров. Въпреки че гостите мислят, че са единствените хора на острова, един по един биват мистериозно убити, следвайки текста на детска песничка. Това е най-продаваният роман на Агата Кристи с над 100 милиона копия до момента.

Театрална трупа

Още новини