Начало Новини Актуално Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан озеленяват, старозагорци откраднаха храстчетата

Ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан озеленяват, старозагорци откраднаха храстчетата

Актуално

Ученици и преподаватели от Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора изразиха дълбокото си разочарование и възмущение от поведението на свои съграждани. Децата са събрали пари, с които са купили храсти и са озеленили част от двора на училището, но трудът им се оказал обран. Те споделиха това на интернет страницата на гимназията и разпространиха информация до медиите.

„Благодарствена” нота до „Гражданите” на Стара Загора от ученици и учители на ГПЧЕ „Ромен Ролан”

Благодарим на всички, които ни „подкрепиха” в нашата инициатива да направим Стара Загора едно по-добро място за живеене.

Благодарим им за това, че на практика ни показаха какво е да си „европейски гражданин”, дадоха ни урок за „гражданско самосъзнание” и ни помогнаха да „повярваме”, че нашите мечти имат бъдеще.

По инициатива на учениците от 22.03 до 26.03.2010г. се проведе „Зелена седмица” в ГПЧЕ „Ромен Ролан”. Тя беше посветена на екологията и здравословния начин на живот. Организирана главно от ученици на гимназията, тя представляваше съвкупност от практични и теоритични знания, представени по интригуващ начин.

Озеленяването беше връхната точка не само в поредицата събития, но и в чисто емоционален план. Събрахме пари и закупихме вечно зелени храсти юниперус, с които искахме да украсим нашия двор.
Три седмици след нашата инициатива те бяха разграбени. Те изчезваха нощно време, а за нас на сутринта оставаше да броим само празните дупки. И така-сутрин след сутрин ние се чувствахме все по-ограбени и безпомощни.
Благодарим на всички, които направиха това!

 

 

Още новини