Начало Новини Актуално Ученици издават вестник Искрици

Ученици издават вестник Искрици

Актуално

Шестокласниците от СИП по български език и литература във Второ основно училище „П.Р. Славейков“ в Стара Загора поканиха своите учители, родители и съученици на премиерата на първия брой на училищния вестник Искрици. С помощта на малките възпитаници на театралната школа те успяха да представят пред препълнената зала основните материали в изданието, както и неговите автори.

Първият брой на Искрици учениците и тяхната ръководителка Таня Конарска са посветили на патрона на училището П.Р. Славейков. През целия ноември под ръководството на преподавателите учениците участваха в различни инициативи – уроци, викторини, презентации, изложби. Възпитаниците посетиха и родните места на дядо Славейков - Трявна и Велико Търново, и музеите там, и се запознаха с интересни факти от неговия богат живот.
Във вестника, който излиза в 4 страници, учениците разказват за талантите на училището - Детската театрална школа „Везни“, вокалните групи „Ян Бибиян“ и „Славейчета“. Младите художници от паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство показват свои картини. Учителките Мария Вангелова и Мария Попова представят свое поетично творчество.

Нека вестникът стигне до всяко сърце и да се превърне в знак с приличен, възхитителен и весел училищен живот и ритъм, пожела директорът на училището Милена Желязкова.

Информация: вестник Новината

Още новини