Начало Новини Актуално Ученици и учители даряват СОУ Максим Горки в Стара Загора

Ученици и учители даряват СОУ Максим Горки в Стара Загора

Актуално
СОУ Максим Горки

Около 5 хиляди лева събраха учители и ученици от старозагорското СОУ Максим Горки на традиционния си благотворителен прием, организиран от училищното настоятелство. Това съобщи директорката Марияна Пенчева. Средствата ще бъдат дарени за честването на предстоящия юбилей на известното като Руската гимназия училище, което през 2012-а навършва 50 години.

Тържеството ще бъде в края на март, когато се очаква да пристигнат специално за случая и гости от Русия.
Благотворителният прием бе организиран в две части - базар Коледа преди и сега, на който бяха предложени национални коледни ястия и сувенири, изработени от възпитаниците на училището, и търг на уникални предмети, безвъзмездно дарени от ученици, учители и приятели на учебното заведение.
Стъклописани чаши, две картини, икона и свещник-пеперуда бяха сред уникалните предмети. Голям интерес сред присъстващите предизвикаха сувенири и национални традиционни ястия, приготвени от учениците и техните родители.

Благотворителните коледни приеми са традиция вече за Максим Горки. Досега с пари, събрани от тези инициативи, училището закупи озвучителна уредба. По същия начин е реализирано участието по проекти, което от своя страна възвръща многократно вложените средства на учебното заведение.
Училищното настоятелство се обръща към всички бивши възпитаници, приятели на гимназията и желаещи да подпомогнат организирането на юбилея. За целта е открита и специална сметка в Първа инвестиционна банка: BG 49SMV915010 BGN 0SM4C.

Информация: вестник Новината

Още новини