Начало Новини Актуално Участничка в играта Тука има - тука нема изгоря със 100 лева

Участничка в играта Тука има - тука нема изгоря със 100 лева

Актуално

Поредната жертва на публичната измама тука има - тука нема е 28-годишна старозагорка. На 18 ноември тя се хванала на въдицата на тротоарните комарджии и се простила със сто лева. От пресцентъра на ОД на МВР съобщават, че по случая е образувано досъдебно производство.

Вестник Старозагорски новини припомня, че на 10 ноември направи публикация, посветена на хазартната игра на автогара Стара Загора. Наш репортер дори направи снимки, които публикувахме. Освен това буквално за половин час стана ясна и цялата организация на измамата. Няколко дни по късно зам.-кметът на община Стара Загора Белчо Белчев съобщи,че е поискал писмено от началника на РУ "Полиция" да бъдат организирани специализирани акции с цивилни служители на реда и веднъж завинаги да се сложи точка на безобразието "тука има - тука нема". Изявлението на Белчев публикувахме на 15 ноември. А регистрираната измама е с дата 18-и!?

"Старозагорски новини" не разполага с информация дали са предприети някакви мерки за ликвидиране на хазартната игра на автогарата. Към днешна дата обаче е сигурно, че никой не е поискал снимките ни, на които се вижда един от участниците в нея. Компютърната техника позволява снимките да се увеличат многократно и ликът му да бъде разпознат в ромската махала. Или най-малкото сред архивни полицейски данни. Така поне сме виждали, че го правят в Европа...

Още новини