Начало Новини Актуално Участъкът Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала Тракия ще бъде отворен на 1 юли

Участъкът Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала Тракия ще бъде отворен на 1 юли

Актуално

Проверка на Лот 2

Участъкът Стара Загора - Нова Загора (31,8 км) от автомагистрала Тракия ще бъде официално открит на 1 юли, от 9,00 часа на пътен възел Стара Загора. На 26 юни областният управител Недялко Недялков и заместникът му Петко Карагитлиев направиха обход на отсечката.

Трасето е изцяло завършено, в момента се проверява от 23-членна приемателна държавна комисия, с председател инж. Иванка Няголова – главен инспектор ДНСК, за издаване на акт 16, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Приемателната комисия ще инспектира директното трасе, връзките Хасково – Бургас и Бургас – Стара Загора, всички пресичания на републиканската пътна мрежа, включително и селскостопанските пътища, четирите мостови съоръжения и един жп надлез.

Членовете на държавната комисия ще проверят и приемат и електрическите проводи и телекомуникационни връзки, пресичащи магистралата, както и газопровода на 212-я километър от трасето. Обект на проверката са и ландшафтното изпълнение, хоризонталната маркировка и предпазните средства.

Трасето на автомагистрала Тракия е построено и отговаря на всички европейски изисквания и системи за качество, положен е полимермодифициран битум, а предпазните съоръжения отговарят на най-модерните изисквания за краш тестове.

Още новини