Начало Новини Актуално Участъкът Нова Загора - Ямбол от автомагистрала Тракия ще бъде готов на 1 юли 2012 г.

Участъкът Нова Загора - Ямбол от автомагистрала Тракия ще бъде готов на 1 юли 2012 г.

Актуално

На 2 август беше подписан протокол 2а, с който се дава старт на строителните дейности на ЛОТ 3 - участъка Нова Загора - Ямбол от автомагистрала Тракия. В церемонията участваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, земеделският министър Мирослав Найденов и Димитриос Кутрас - президент на гръцката фирма-изпълнител Актор.

лот 3Компанията спечели търга като предложи най-ниската цена в размер на 133 млн. лв. Така 1 километър ще струва 1,9 млн. евро. ЛОТ 3 е първият пътностроителен проект, който строителния гигант Актор ще реализира в България, като 90% от работещите ще бъдат българи.
Спечелихме търга след провеждането на абсолютно прозрачни процедури и ще дадем най-доброто от себе си за нашия общ европейски роден дом, заяви Димитриос Кутрас.

Росен Плевнелиев подчерта, че магистралите са символ на кръвоносната система на икономиката и на развитието на всяка държава. От 40 години България се опитва да строи магистрали, но не е успяла да довърши нито една от тях.
Държавата се е движела със скоростта на мравката, с 11 километра на година.

Само в първата година от управлението на ГЕРБ, ние вече строим 120 км магистрали - толкова колкото предишните правителства на демократичния преход за 20 години, заяви още Росен Плевнелиев.
34-километровото отсечка трябва да бъде завършена в края на август 2012 г., но гръцката фирма е поела ангажимент това да стане два месеца по-рано - на 1 юли 2012 година, каза премиерът Бойко Борисов.

 

Още новини