Начало Новини Актуално ЮАР проявява интерес към туристическия пазар в България

ЮАР проявява интерес към туристическия пазар в България

Актуално
Среща в БТПП

Посланикът на Република Южна Африка Н.Пр. Шийла Камерер посети Българска търговско-промишлена палата (БТПП), за да представи на ръководството й новоназначения консул и съветник по политически и икономически въпроси Бойки Мотлунг. Стокообменът между двете държави бележи значителен ръст. През първите десет месеца на 2011 г. той възлиза на 109.2 млн. щатски долара.

Българският износ също е нараснал значително в сравнение с предходните периоди. През миналата година България изнася основно нефтени масла, пръти и профили от мед, електрически акумулатори, метални изделия, плодове и др., съобщиха от пресцентъра на БТПП.

Южноафриканската страна проявява засилен интерес към възможностите и условията, които предоставя българския туристически пазар, особено предвид наличието на четири годишни сезона у нас, добрата курортна и медико-санитарна база и достъпните цени.

Посланик Камерер сподели, че през 2012 г. двете страни ще отбележат 20 години от установяването на дипломатически връзки. По този повод се подготвят много събития в България. Едно от тях ще бъде с икономическа насоченост – за представяне на напредъка на икономиката на Република Южна Африка и бизнес възможностите, които тя предоставя.

БТПП ще окаже съдействие на Посолството за организиране на събитието. Г-н Мотлунг представи последни данни от Агенцията за търговия и инвестиции в ЮАР. Повече информация за икономиката на страната и инвестиционните възможности ще намерите тук

От БТПП напомнят, че организацията има свой представител в ЮАР – г-н Райчо Илиев, към когото българските фирми могат да се обръщат за информация и установяване на контакти с местни фирми. За връзка: имейл: irelations@bcci.bg.

Още новини