Начало Новини Актуално TV7 е с нов собственик

TV7 е с нов собственик

Актуално

TV7

Столичната телевизия TV7 вече е собственост на английския фонд Alegro Capital. Медията отбелязва 7-та си годишна днес. Като част от сделката собствеността си променят и телевизиите Super 7 и BBT. Промяната беше оповестена на пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор на телевизията Евелина Колева, членът на борда на директорите Александър Пайр и представителят на Alegro Capital Патрик Мартин, информират от телевизията.

Alegro Capital е инвестиционна компания с над 10-годишна история и изключително богат опит в сферата на телекомуникациите, развитието на технологиите и медиите. Централата на компанията е базирана в Лондон. Alegro има 10-годишен опит в сливания, преструктурирания, придобивания, големи продажби на компании и други стратегически сделки. Фирмата е специализирана в сферата на телекомите, медиите и технологиите, търговията и ВЕИ.

Новите собственици подчертаха, че за тях е чест да притежават телевизия, която за минимално време е извървяла такъв голям напредък в развитието си, съобщи econ.bg.

Още новини