Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 9 юни 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 9 юни 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално
новини Стара Загора

Стара Загора беше домакин на работна среща на партньорите от мрежата ECREIN - европейски клъстери и региони за екоиновации и инвестиции в екологични дейности. Тема на срещата беше Насърчаване на производството на екопродукти и предлагането на екоуслуги.

  • Официално заработи най-модерната и екологична топло-електрическа централа у нас - Ей И Ес Гълъбово. Стартът на експлоатацията □ беше обявен от премиера Бойко Борисов и президента на американската енергийна компания Ей И Ес Пол Ханрахан.
  • Увеличават се отпадъците от хартия, полиетилен и пластмаса, изхвърляни разделно в специалните за целта контейнери в Стара Загора. Те се транспортират по график от коли на Нелсен Чистота до площадката на фирма Екор - подизпълнител на Екопак. Там сметта се сортира прецизно и се балира.
  • Стара Загора отбеляза Световния ден на околната среда с атрактивна инициатива за почистване на основните паркове и градини, със състезателен характер. Кампанията под надслов Да почистим около себе си беше организирана от общината, Регионалната инспекция по околна среда и води и Гражданско обединение Екоцентър.
  • Уникална куполна гробница посреща туристи в Братя Даскалови. Тя беше открита при археологически разкопки от екип, ръководен от доц. Милена Тонкова. Експедицията беше осъществена благодарение на проект Трако-римски династичен център в района на Чирпанските възвишения, който спечели община Братя Даскалови.


Видеото в сайта на youtube

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини