Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 9 февруари 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 9 февруари 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално
новини видео Стара Загора

Заради изменения в Закона за местните данъци и такси, приети от Народното събрание през 2011 г., бизнесът плати за такса смет неколкократно по-високи суми спрямо предходната година. Българска-търговско промишлена палата и Палатата в Стара Загора се ангажираха с решаване на проблема, като настояха пред правителството за промяна на методиката.

Общинският съвет на Стара Загора намали таксата от 5 на 3 промила.

  • Таксите за детските градини в Стара Загора са най-ниски, спрямо другите големи областни градове. Сумите не са променяни от 2008 г. Към момента родителите плащат за посещаването на детето им в целодневна детска градина по 40 лева на месец. За седмична таксата е 45 лева. Едва 55% от записаните деца посещават градина и това налага таксата да се вдигне с 10 лева.
  • Старозагорската микро фирма Нидея Ком, която се занимава с търговия на кабели и електроматериали, е добър пример за гъвкава политика, благодарение на която и в условия на криза 3-членният екип на дружеството не само запази, но и увеличи клиентите си, независимо от свиването на строителния бранш.
  • През последните години интересът към земеделието бележи чувствителен ръст. През 2011 г. държавата обърна внимание на проблемите и на производителите на плодове и зеленчуци, които стояха в периферията на сектора.
  • В Стара Загора се проведе първата Борса за проекти и идеи. В Младежки дом се събраха представители на повече от 20 неправителствени, бизнес организации и предприемачи. Борсата се организира от фондация Лале в сътрудничество с Търговско-промишлена палата Стара Загора и Обществен дарителски фонд Стара Загора и с подкрепата на Община Стара Загора.


Видеото в сайта на youtubeПредаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

 

Още новини