Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 8 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 8 юли 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Заради интензивния трафик в посока към Черноморието и обратно, през летния сезон има засилено полицейско присъствие по пътя Стара Загора – Нова Загора и кръговия пътен възел между Стара Загора и автомагистрала Тракия. Патрулите дежурят денонощно на натоварените участъци, за да се избегнат пътни произшествия. След въвеждането на стационарните и мобилни видеокамери, броят на катастрофите и нарушенията е намалял.

  • В специализираната рубрика в рамките на проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет, ще ви запознаем с дейността на водещите дружество в усвояване на енергията от възобновяеми енергийни източници в провинция Терни, Италия. Проектът се реализира от Търговско-промишлена палата - Стара Загора в партньорство с Областна администрация - Стара Загора и с администрацията на Терни. Той е финансиран по Оперативна програма Регионално развитие на ЕС.
  • Ръководството на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово обяви сериозен напредък при изграждането на централата, в която американската енергийна компания инвестира 1,3 млрд. евро. Тя се състои от 2 блока с обща мощност 670 мегавата. Очакванията са първи блок да бъде пуснат в експлоатация на 15 септември, а втори - месец по-късно.
  • С арх. Веселин Беров коментираме разработения от него доклад на тема Транспортната система като предпоставка с приоритетно значение за устойчивото развитие на община Стара Загора. Проблемите с транспорта в България назряват лавинообразно и според арх. Беров, отдавна е дошло времето държавата, общините и експертите да набележат спешни мерки за тяхното решаване.
  • Стабилен интерес от страна на кандидат студентите отчитат от ръководството на Тракийски университет в Стара Загора. Най-много са желаещите да учат в специалностите на Стопанския факултет и Хуманна медицина. Висшето учебно заведение има институционална акредитация и кандидатства за Европейска акредитация на специалността Ветеринарна медицина.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини