Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 8 ноември 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 8 ноември 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Сериозен интерес към ваучерната обучителна програма Аз мога повече отчитат от дирекция Бюро по труда - Стара Загора. От нея се възползват хора, наети на трудови договори. Курсовете и учебните материали са безплатни за бенефициентите. След получаването на ваучарите си, те трябва да направят избор на обучителен център.

  •  Търговско-промишлена палата - Стара Загора откри свое представителство в Чирпан. Председателят Олег Стоилов запозна предприемачите с всички възможности и услуги, които предоставя организацията в подкрепа на бизнеса. Той представи още специализираните центрове, които работят към Палатата, както и ресурсите на Enterprise Europe Network - най-голямата европейска мрежа, подпомагаща бизнес коопериране и иновации.

  • Министерството на икономиката, енергетиката и туризма разработва стратегия за представяне на България като целогодишна атрактивна туристическа дестинация. Представителите на туристическия бранш в България и техни колеги от чужбина участват с идеи, предложения и коментари при разработването на стратегията.

  • Археологът Димитър Янков от Регионалния исторически музей в Стара Загора откри при разкопки пред Съдебната палата единствената находка в света от времето на римския император Зенон. Тя е бронзов еталон, наречен секстарий, с който са се мерили течности и брашно.

  • Представители на граждански организации и на бизнеса се включиха в почистването на района около Стария чинар в парк Бедечка в Стара Загора. Кампанията е финалът на проект Бъди модерен, бъди еко на Гражданско обединение Екоцентър Стара Загора, който е част от дарителската програма на Загорка. Създател на идеята е Граждански клуб ЛИПА.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа

 

Още новини