Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 8 март 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 8 март 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Юридически лица, като адвокатски и нотариални кантори, малки магазини, офиси на организации и на фирми в Стара Загора продължават да бъдат третирани като промишлени замърсители и да плащат на В и К такса от 0,71 лева за пречистване на кубик вода. Най-потърпевши са микро фирмите. С този казус ви запознахме през есента на 2011 г. и отново се връщаме към темата, защото решение няма.

  • В Стара Загора работи активно Областен информационен център. Той е създаден по проект на Община Стара Загора и се изпълнява в партньорство с Областна администрация, Европейски информационен център Европа Директно и Агенцията за регионално икономическо развитие. Целта му е да популяризира възможностите за финансиране на проекти от структурните фондове и Кохезионната политика на ЕС.
  • Чрез нашата камера ще ви покажем процеса на отпечатване на 11-ти брой на Икономически годишник на регион Стара Загора. Предстои книгата, която съдържа информация за около 500 фирми, водещи за региона на Стара Загора, да излезе от печат в следващите дни.
  • Ще ви запознаем как с гъвкави и нетрадиционни методи и дейности оцелява малката туристическа агенция Калимба тур в условия на криза и във времена, в които голяма част от хората трудно отделят средства за пътешествия. В семейната фирма в Стара Загора работят Милена Тодорова и нейният баща Боян Тодоров, който произвежда уникални движещи се фигури от дърво.
  • Националната асоциация на ресурсните учители изразява своето безпокойство относно определени текстове, залегнали в проектозакона за училищното образование. Педагозите обучават деца със специфични потребности, които според досега действащия закон, задължително трябва да бъдат в стандартна училищна паралелка, за да се социализират.
  • Жури, председателствано от именития български скулптор проф. Валентин Старчев, определи победителя в конкурса за пластична творба. Той е обявен от Ротари клуб - Стара Загора. В него участваха трима старозагорски творци. Единодушно на първо място журито класира проекта на Красимир Зарков.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини