Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 8 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 8 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Търговско-промишлена палата - Стара Загора предлага пакет от мерки, за да помогне на бизнеса да популяризира своите продукти и да намери партньори зад граница. Палатата е една от точките на най-голямата в света бизнес подкрепяща мрежа Enterprise Europe Network. Палатата оказва и съдействие на фирмите при подготовката на проектната документация при кандидатстване за финансиране от Европейските програми.

  • Голям интерес към ваучерите за обучения по схемата Аз мога отчита дирекция Бюро по труда в Стара Загора. Ваучерите се предоставят на хората, които желаят да се обучават. От тях могат да се възползват безработни, хора с трудови договори или самоосигуряващи се и лица, а също и преминали на 4-часов работен ден заради кризата.
  • Центърът за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора спечели проект Мобилност по програма Леонардо да Винчи. В рамките на проекта 10 специалисти от центъра бяха на обучение в Технически и изследователски институт в град Борас, Швеция.
  • Над 30 фирми от Хърватска, Румъния, Австрия, Турция, Италия и България ще участват в кооперационна борса Би Ту Би в областта на възобновяеми енергийни източници, енергийна ефективност, отопление, климатизация и вентилация, газ инсталации и електротехника. Тя е организирана от Enterprise Europe Network -  България и ще се проведе в рамките на международното специализирано изложение Експо енергетика в Интер експо център в София.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини