Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 7 ноември 2013 г., четвъртък (видео)

ТВ предаване Инициатива - 7 ноември 2013 г., четвъртък (видео)

Актуално

ТВ предаване Инициатива

На последното си заседание Общинският съвет на Стара Загора прие увеличение на такса смет и данък сгради. С 60% поскъпва и еднократният данък за придобиване на имот или автомобил. По темата разговаряме с финансовия директор на Община Стара Загора Цанка Ганева.

  • 12 фирми, чиито предприятия се намират на площадката на бившия завод Агробиохим в Стара Загора, заведоха искова молба в съда. Предприемачите искат да бъде обявена за недействителна сделка за покупко-продажба на второстепенни улици, извършена през 2008 г. между дружеството в несъстоятелност и Идица ЕООД. Представителите на бизнеса са принудени да плащат сериозни такси и търпят загуби.

  • Зам.-председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Красимира Соколова обсъди с председателя на Палатата в Одрин Реджеп Зипкънкурт съвместни действия в полза на бизнеса. Това стана по време на посещение на бизнес делегация от турския град в Стара Загора.

  • Три предприятия от Стара Загора получиха отличия за изпълнени системи за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствено потребление и спестяване на емисии от въглероден двуокис. Наградените фирми са: Средна гора АД, Верея Пласт АД и Кастамону България АД.

  • Дистрикт гуверньорът на Ротари Дистрикт 2482 България доц. Валентин Стоянов проведе официални срещи в Стара Загора с кмета на общината и с областния управител. Пред журналисти той представи основните задачи и проекти, по които се работи през ротарианската година.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
• Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък, 7 ноември
от 21 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа
• Излъчва се в програмата на ТВ Загора в четвъртък, 7 ноември
от 22 часа, с повторение в петък от 10 часа

 

Още новини