Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 6 май 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 6 май 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Изграждането на Пречиствателната станция за отпадни води на Стара Загора е замразено. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е прекратило договора с изпълнителя - немско-турския консорциум Хайткамп - МАСС. Нов изпълнител ще бъде избран най-рано през септември 2010 г.

  • 2010 година се очертава да бъде най-тежка за строителния бранш в България. Това коментира за предаването Инициатива изпълнителният директор на Камарата на строителите Иван Бойков. Фирмите не могат да съберат вземанията си, замразяват се обекти и потърпевши до голяма степен от целия омагьосан кръг са купувачите на зелено.
  • На 11 май в Стара Загора ще гостува Дипломатическият корпус. Посланиците идват по покана на областния управител Йордан Николов, който съвместно с Българска телеграфна агенция ще представи пред тях проекта за популяризиране на неолитните жилища - Раждането на Европа - история и реалност.
  • В края на март по Оперативна програма на Европейския съюз Конкурентоспособност е отворена нова грантова схема. Тя е насочена към внедряване на иновативни продукти в производството. По нея могат да кандидатстват с проекти микро, малки и средни предприятия. Търговско-промишлена палата - Стара Загора съдейства на фирмите с подготовка на проектната документация.
  • Тракийски университет в Стара Загора отбелязва своята 15-годишнина на 20 и 21 май. Голям подарък за преподавателите и студентите на висшето учебно заведение е новината, че са в златната среда в класацията топ 8000 на наблюдаваните учебни заведения в света.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини