Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 5 ноември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 5 ноември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

В края на 2010 г. изтича последният срок, в който фирмите трябва да се пререгистрират в Търговския регистър, чрез подаване на документите в Агенцията по вписванията. Чисто по български, предприемачите изчакват крайния срок, а това изправя търговските отделения в съдилищата пред невъзможността да издадат нужните за целта удостоверения. В Окръжен съд - Стара Загора са регистрирани 40 244 търговци. Досега от тях са пререгистрирани едва близо 9000.

  • В специализираната рубрика, подготвяна по проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет, който се реализира от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, ще представим възможностите на екологично чистата геотермална енергия, нейното приложение в света и защо тя не се използва у нас.
  • Общинският съвет на Стара Загора прие с пълно мнозинство Декларация до министър-председателя на Република България за преразглеждане на Стратегическия план за развитие на културния туризъм в България и поставянето на община Стара Загора в подходяща Локална културна система.
  • В навечерието на празника на полицията 8 ноември новият временно назначен на длъжността директор на Областна дирекция на МВР - Стара Загора главен инспектор Алекси Алексиев, коментира работата по важни за града въпроси. съвместно с общината се обсъжда въвеждане на видеонаблюдение на улиците в Стара Загора, за да се ограничат катастрофите.

 

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.


Още новини