Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 4 октомври 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 4 октомври 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Регионален исторически музей - Стара Загора беше единодушно одобрен от Изпълнителната агенция за научни изследвания и стана партньор в международен проект, финансиран по 7-ма рамкова програма на ЕС. Старозагорски артефакти ще бъдат триизмерно заснети и интегрирани в онлайн мрежата Европеана.

  •  От 19 до 21 октомври Стара Загора ще бъде домакин на първия по рода си Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе в Регионален исторически музей. Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Oinorama - компания за консултации и бизнес решения. Фестивалът е посветен на Празника на Стара Загора - 5 октомври.

  • С Койчо Коев, собственик на фотоволтаична централа в близост до Раднево, ще разговаряме за проблемите в сектора. Производителите на зелена енергия започнаха протести срещу нововъведената такса за достъп, която за голяма част от тях е в размер на 40% от приходите.

  • Електромобилите и скутерите, задвижвани от ток, са много подходящи превозни средства в градски условия. Те са изключително икономични, не замърсяват природата и са маневрени. С едно зареждане, което струва 1 лев, електромобилът изминава между 100 и 150 километра, а електроскутерът - 60 километра.

  • Община Мъглиж кандидатства с проекти по европейските фондове на обща стойност около 70 млн. лева, съобщиха от ръководството на местната администрация. Има и подписан договор по мярка енергийна ефективност за саниране на учебни заведения.

  • Центърът за изпитване и европейска сертификация ЕООД (ЦИЕС) в Стара Загора отпразнува 10-годишнината си заедно с много партньори и приятели в ресторант Сити. Мотото на дружеството за юбилея и посланието, което отправя към клиентите си, е: ЦИЕС е ключът към вашия пазар.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа

 

Още новини