Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 4 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 4 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

В средата на ноември в Стара Загора ще заработи софтуерен продукт, който ще прогнозира неблагоприятни атмосферни условия. Те, съчетани с автомобилния трафик, работата на промишлените предприятия и отоплението в бита на твърдо гориво, могат да доведат до превишаване на нормите от азотен диоксид в Стара Загора.

  • Болници в цялата страна започнаха едночасови протести. Сред първите, които изразиха своето недоволство от недостатъчното финансиране и преждевременното изчерпване на месечните лимити, бяха лекарите и медицинският персонал от здравните заведения в Стара Загора.
  • Положителна мярка за развитие на млечния сектор е въвеждането на стандартите. Заедно с въведената практика от браншовия съюз на животновъдите предлагат и разработване на нов стандарт за всички продукти, произвеждани само от български суровини.
  • Ученикът от Търговската гимназия Денис Димитров, избран за кмет на Млада Загора и Младежкият общински съвет започват кампания срещу наднорменото тегло и затлъстяването сред подрастващите. Последното национално проучване в България през 2004 г. показва, че при децата от 7 до 18 годишна възраст, с наднормено тегло са 20%.
  • Обществен дарителски фонд - Стара Загора и библиотека Родина организират благотворителен търг на книги по повод 150-ата годишнина на библиотеката и на читалище Родина. Търгът ще се проведе на 11 ноември 2010 г. от 18 ч. в ресторанта на хотел Ефир в Стара Загора.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа

Още новини