Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 31 май 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 31 май 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Синдикатите в МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора подготвят гражданско неподчинение. Те заплашват да блокират движението по шосета, заради поредното подготвяно обединение с Университетска болница.

Обединението трябва да стане факт на 20 юни на Общо събрание на Областната болница. И двете здравни заведения са в тежко финансово състояние и преструктурирането е единствената им алтернатива, каза зам.-здравният министър д-р Минчо Вичев.

  • Търговско-промишлена палата - Стара Загора беше домакин на 2-дневен семинар по проект ree_trofit, на който бяха обучени специалисти в областта на енергийното реновиране на сгради и използване на възобновяеми енергийни източници. Партньори в международния проект от българска страна са Българската търговско-промишлена палата и Европейски институт по труда.
  • Климатичните условия от края на миналата година до сега не бяха благосклонни към земеделските производители и сериозна част от засетите площи са пострадали. Особено засегнати са площите с рапица, но сушата през есента се е отразила и върху пшеницата и ечемика.
  • В Център Работа на Дирекция Бюро по труда в Стара Загора се проведе трудова борса за младежи. В нея участваха 31 работодатели, които са заявили намерение да разкрият над 50 работни места по проекта Ново начало – от образование към заетост. Извън тях се търсят още 65 работници и служители.
  • Предстои дългоочакваната лятна ваканция. Къде могат да се забавляват децата, за да осмислят с полезни и приятни неща свободното време и то безплатно. Отговорът дава зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 21 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа

 

Още новини