Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 3 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 3 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

В рамките на проекта Оценка, намаляване и предотвратяване на замърсяването на въздуха, водата и почвата в регион Стара Загора, който Аграрния факултет при Тракийски университет спечели преди година, е закупено оборудване от най-висок клас. С помощта на специален апарат започва изследване на взетите проби от почви, въздух, вода, растения и животни, за да се установи дали има наличие на тежки метали.

  • Списание Мениджър организира в Стара Загора своя традиционен форум за представителите на бизнеса. Водещи икономически анализатори направиха прогнози, коментари и изводи.
  • Всички български граждани с непрекъснати здравноосигурителни права, имат право на медицинска помощ в страните от Европейския съюз (ЕС) и Европейската икономическа зона (ЕИЗ). За целта е необходима валидна европейска здравноосигурителна карта.
  • На фона на икономическата криза, има и показателен пример за оптимизъм. Фирмата е в Стара Загора е се казва Стандард Профил България. Дружеството произвежда пълната гама каучукови уплътнения за автомобилната индустрия. Новият клиент на дружеството е Фолксваген Груп.
  • В предаването Инициатива ви предлагаме рубриката, посветена на старозагорските индустриалци от периода 1878 до 1947 г. Информация за известните старозагорски фамилии, поставили началото на развитието на икономиката в града, е публикувана в едноименния алманах. Разговаряме с Димо Бухчев за приноса на неговите предци за Стара Загора.
  • И няколко минути смях, подарени от клоуна Пепе и неговото шоу на улица в Стара Загора.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.


Още новини