Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 3 юли 2014 г., четвъртък (видео)

ТВ предаване Инициатива - 3 юли 2014 г., четвъртък (видео)

Актуално

ТВ предаване Инициатива - 3 юли 2014 г., четвъртък (видео)Събарянето на първите 55 незаконни къщи в ромския квартал Лозенец в Стара Загора ще започне на 21 юли. Картотекираните до момента обекти, които подлежат на отстраняване, са около 350. Сред тях са и 4 къщи с впечатляващо големи размери. Подробности - от разговора ни с кмета Живко Тодоров.

  • Лектори от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Екоколект АД, Регионалната инспекция по околната среда и водите и Министерството на околната среда и водите представиха на семинар с участието на представители на бизнеса актуалните изисквания към фирмите - производители и вносители на опаковки.

  • В Регионален исторически музей - Стара Загора се проведе работна среща, на която бяха представени резултатите от работата по проект INSIDDE. Антични съдове от фонда на музея ще бъдат изследвани с иновативната терахерцова технология в Испания.

  • През септември Центърът за настаняване от семеен тип Малък групов дом в Стара Загора ще навърши 7 години от своето създаване. В 5 жилища живеят 40 деца, изведени от социалните домове, за да се отглеждат в среда, близка до домашната. Те се нуждаят от подкрепа, за да развиват своите умения и таланти.

  • Членовете на Ротари България ще дарят средства за ремонти на детска градина в Добрич, за възстановяване на къща в Келифарево и ще бъде подпомогнат кв. Аспарухово във Варна.

  • Граждански клуб ЛИПА Стара Загора постави началото на новата си инициатива - създаване на зоопарк на открито в Старозагорските минерални бани. Към 12-те зеленоглави мъжки патици, предоставени от Зоопарка в Стара Загора, преди дни се присъединиха и 10 женски от същия вид.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
• Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък, 3 юли
от 21 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа
• Излъчва се в програмата на ТВ Загора в четвъртък, 3 юли
от 22 часа, с повторение в петък от 10 часа

Още новини