Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 29 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 29 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

В края на 2010 г. изтича 3-годишният срок, в който фирмите трябва да се пререгистрират в Търговския регистър, чрез подаване на документите в Агенцията по вписванията. По последни данни в Окръжен съд - Стара Загора са регистрирани над 54 000 търговци, от тях са се пререгистрирали едва 10 526. Дейността на фирмите, които не успеят да се пререгистрират в посочения срок, ще бъде прекратена, защото няма да отговарят на изискванията на Закона за Търговския регистър.

Това, обаче, не означава автоматично заличаване на дружеството. Законът предвижда и сериозни санкции.

  • На 3 май в 13 часа ще бъде направена първа копка на Лот 2 на автомагистрала Тракия. Това е отсечката Стара Загора - Нова Загора. За изпълнител на обекта беше избрано Обединение Магистрала Трейс, в което участват български фирми Трейс груп холд и СК 13 холдинг.
  • Служителите на сектор „Борба с организираната престъпност” в Стара Загора разкриха непозната досега и изключително интелигентно изпипана схема за банкова измама. Задържани са и тримата основни двигатели на престъплението, което е ощетило финансова институция в Стара Загора с 4,5 млн. евро.
  • През почивните дни в Стара Загора се проведе голямо пролетно почистване, организирано от общината и от фирма Нелсън чистота. В него активно се включиха хиляди старозагорци, за да придадат приветлив вид на града. Ученици насочиха усилията си в почистването на парка около езерото Загорка. По време на кампанията бяха събрани 150 тона смет. И докато мнозина правиха това, още на следващия ден, други започнаха да зариват с боклуци. Това засне и нашата камера.
  • Ученици и преподаватели от Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан в Стара Загора изразиха дълбокото си разочарование и възмущение от поведението на наши съграждани. Децата събраха пари, с които купиха общо 50 вечнозелени храсти със съдействието и на разсадник край града, и сами ги засадиха в двора на училището. Но трудът и ентусиазмът им се оказаха обрани и наказани, защото храстчетата бързо изчезнаха и на тяхно място останаха празни дупки.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини