Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 28 октомври 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 28 октомври 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

Търговско-промишлена палата - Стара Загора разработи пакет от услуги за фирмите от региона, съобразени с условията на икономическата криза. Желаещите да кандидатстват с проекти по европейските оперативни програми, могат да се обърнат към експертите за консултации и разработване на проектната документация.

 

  • В Стара Загора започна работа по пилотен проект Младите хора и бизнеса – заедно за успешно бъдеще на регион Стара Загора. Ще бъдат създадени учебно тренировъчни фирми. В тях чрез симулиране на условията за дейността на реално предприятие, младите хора ще бъдат обучавани и мотивирани за изграждане на предприемачески нагласи и мотивация за работа.
  • Българска търговско-промишлена палата (БТПП) представи в Стара Загора резултати от мащабно проучване на дела на нерегламентирано получаваните възнаграждения и за частичните заплащания по трудов договор в страната. Анкетирани са работодатели и служители, заети в светлия сектор на икономиката, но се констатира, че и в легалния бизнес се нарушава трудовото законодателство.
  • Старозагорските предприемачи Пламен Русев и Николай Далаков отново напомниха за нестандартната си идея - изграждане на монумент Стара Загора - център на Вселената, като атрактивен инструмент за привличане на туристи от цял свят. От общинския съвет се иска само да даде съгласие символът да бъде поставен върху фонтана на площада пред общината.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа

Още новини