Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 28 февруари 2013 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 28 февруари 2013 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

Българска банка за развитие и Търговско-промишлена палата - Стара Загора подписаха договореност за партньорство. Това позволява на Палатата да предлага услугите на банката. Всички потенциални клиенти ще получат по-ефективен и преференциален достъп до тях и обслужване от персонален кредитен консултант.

  • Община Стара Загора е в стабилно финансово състояние. Бюджетът за 2013 е чувствително по-голям от предходната година и е добре разпределен. Предстои сериозна ремонтна програма на улици и пешеходни зони в града. Подробности ще научите от интервю с председателя на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов.
  • 80 млрд. евро ще бъдат отпуснати в ЕС за иновации и подпомагане на малки и средни предприятия, включително и за саниране на сгради, през следващия програмен период. Това стана ясно на заключителна Конференция по енергийно реновиране на сгради и използване на възобновяема енергия. Форумът се проведе в Стара Загора и е в рамките на проект ree_trofit, съфинансиран по програма Интелигентна Енергия за Европа.
  • На 21 февруари изтече гратисният период, в който търговците можеха да продават вече произведените и налични количества пилешки продукти, които съдържат вода. Проверките в Старозагорска област след тази дата не са установили продукти в нарушение на наредбата.
  • Очаква се да бъде отворена мярка 141 Подпомагане на полупазарни стопанства по Програмата за развитие на селските райони. Тя е в помощ на дребни земеделски производители и към нея интересът е трайно висок, отчитат от офиса на Службата за съвети в земеделието в Стара Загора.
  • Тракийски университет - Стара Загора осъществява проект Развитие на Център за електронни форми на дистанционно обучение. Ще бъдат разработени 30 електронни учебника и помагала със защитени авторски права и ще отговарят на високи критерии за научност.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа

илко груев

Още новини