Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 28 април 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 28 април 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално
новини Стара Загора

Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан е сред първите в страната, в която се въвежда изучаване на специалността Селски туризъм. Учебното заведение работи от 2004 г. по програма Леонардо да Винчи, има 8 спечелени проекта. Два от тях са получили сертификат за качество.


  • Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откри официално уникалната по рода си лаборатория за изпитване на строителни продукти за реакция на огън. Тя е създадена към Центъра за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора. Лабораторията е официално призната и обявена пред Европейската комисия, и е снабдена с най-съвременно технологично оборудване.
  • Строежът на лот 2 на автомагистрала Тракия изпреварва графика с един месец. Това беше обявено при посещението на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев на отсечката от аутобана, която свързва Стара Загора с Нова Загора.
  • Ротари клуб Веви Монтрьо Ривиера (Vevey-Montreux-Riviera) от Швейцария, съвместно с техни приятели от Франция направиха дарение на стойност от 20 500 лева на фондация Swissclinical. Дарението е за лечението на деца с ортопедични заболявания в Стара Загора. Ротари клуб Стара Загора прибави към сумата още 3000 лева.
  • Икономическата криза създаде условия за нарастване на икономическите престъпления. Техният брой чувствително е скочил през 2010, спрямо 2009 г. Същевременно се е увеличила и тяхната разкриваемост.


Видеото в сайта на youtube
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини