Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 26 май 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 26 май 2011 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално
новини Стара Загора

Изтичащата учебна година е успешна за Тракийски университет Стара Загора, независимо от орязания от държавата бюджет с около 20%. Редуцирането на разходите, добрият мениджмънт и работата по международни проекти, са довели до много добри резултати, споделя ректорът проф. Иван Станков.

  • Консорциумът на Европейската мрежа за предприятия - Enterprise Europe Network - България проведе национална среща на Старозагорските минерални бани. Основната цел на мрежата е да оказва подкрепа на малките и средните предприятия, за да развият те своя иновативен потенциал.
  • Тракийският университет отбеляза 24 май със семинар Наука, бизнес, медии. Сред основната цел на форума е осъществяването на успешен диалог между висшите учебни заведения и бизнеса, за да могат университетите да подготвят кадрите, необходими на пазара на труда, както и да се осъществяват съвместни научно-изследователски дейности.
  • В България се отглеждат 36 хиляди дка с прочутата по цял свят маслодайна роза. От тях се добиват годишно между 1,5 - 2 тона розово масло. Ниските температури през тази зима доведоха до измръзване на част от насажденията в района на Казанлък и Павел баня. Заради това през тази кампания се очакват малко по-ниски добиви и същевременно по-високи изкупни цени на розовия цвят.
  • Археологическият музей Марица изток - Раднево отвори врати и предлага, след 2-годишно прекъсване, на своите гости част от богатия си фонд. В три зали са представени експонати от праисторията, от римската и средновековната епоха. Сред тях има и уникални не само за пределите на България, но и за Балканите.


Видеото в сайта на youtube

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 19:30 часа и 22:00 часа, с повторение в събота от 16:30 часа

Още новини