Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 25 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 25 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

Предстои да бъде приет нов Закон за енергия от възобновяеми източници. В предаването Инициатива ви предлагаме становищата на две водещи фирми от Стара Загора относно предложените текстове. Очакванията са, че законът ще изиграе положителна роля за привлечане на инвеститори в сектора и за развитието му.

  • През 2011 масово изтича срокът на личните карти от стария образец. Това може отново да доведе до големи опашки пред гишетата на паспортните служби. За да се избегне натрупването на хора, от МВР призовават гражданите да не чакат последния момент и да се възползват сега, независимо, че все още документите им за самоличност са валидни.
  • В края на септември Европейската комисия стартира наказателна процедура за нарушаване на общностното право срещу България за наднормените нива на фини прахови частици, регистрирани през 2007 и 2008 година. В 30 общини в страната, сред които и Стара Загора, в които са отчетени превишения над допустимите на този замърсител, започват актуализация на общинските програми за намаляване на нивата на фини прахови частици.
  • Биологичните отпадъци и отпадъчните води трябва да се третират и да се връщат обратно в земеделието. По този начин ще се спести питейната вода, която масово се използва за поливни цели, коментира Диана Искрева след участието си в световна конференция в Холандия.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа

Още новини