Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 25 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 25 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Стара Загора отбелязва 115 години от залесяването на парк Митрополит Методий Кусев, популярен като Аязмото. Зеленото богатство е създадено благодарение на Митрополит Методий Кусев, а началото е поставено на 28 февруари 1895 г. на голия тогава каменист Ахмак баир. Любопитни факти представя Ангел Динев, уредник в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Известният ландшафтен архитект Тенко Дянков представя уникални за България дървесни видове, които от десетки години растат в Аязмото.

  • Стара Загора е класирана на второ място в 2 категории - за привличане на преки чуждестранни инвестиции в престижния международен конкурс Градове и региони на бъдещето.
  • На 29 март започва приема на заявления за издаване на български документи от новия образец с биометрични данни. Подробностите обяснява началникът на група български документи за самоличност в Областна дирекция на МВР - Стара Загора Станимир Минчев.
  • Популяризирането на обединения туристически потенциал на Старозагорска област пред света, има конкретни резултати, стана ясно на работна среща на представители на организации и институции, които работят по проекта.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини