Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 24 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 24 юни 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Експерти от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма запознаха представители на бизнеса и на неправителствени организации от Стара Загора с условията и начините на кандидатстване по оперативна програма Конкурентоспособност на ЕС.

  • В Стара Загора се проведе регионална конференция на тема Устойчиво и интегрирано градско развитие, инфраструктура, енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници и инвестиционни проекти. Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов представи пред участниците в инициативата проектите за развитие на алтернативните източници на енергия и на въвеждане на мерки за енергийна ефективност.
  • Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия спечели проект Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия. Той е финансиран от ОП Конкурентоспособност с над 27 млн. лв.
  • От 18 юни влезе в сила задължителното изискване млечните продукти с растителни мазнини да се обозначават по нов начин. До тази дата преработвателите трябваше да си сменят етикетите, като изделията не могат да носят наименование кисело мляко, кашкавал или сирене, в случай че съдържат растителни мазнини. Проверките на контролните органи са ежедневни. Наш екип присъства на една от тях.
  • Успешна антикризисна мярка се оказа за казанлъшката фирма Руно развиването на разнородни дейности. Основна продължава да бъде преработката на вълна и производството на вълнени платове. Дружеството обаче произвежда също и електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Отглежда и съвременни сортове череши.
  • Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Съюзът на българските журналисти - клон Стара Загора подариха незабравим празник за представителите на медиите и на гостите. За 6-та поредна година те организираха церемония за връчване на награди за журналистически публикации, отразяващи икономиката на регион Стара Загора.

 

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини