Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 24 септември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 24 септември 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
Търговско-промишлена палата - Стара Загора работи активно за представяне на региона като предпочитана дестинация за уникален туризъм в България. Проектът се осъществява с прякото съдействие на туристическа агенция МИЕЛ Травел. Ициниативата е официално подкрепена от Световната асоциация на туристическите агенции и лично от директора на асоциацията Кристин Фурние, която ще посети Стара Загора на 13 и 14 октомври.
  • Финансови експерти направиха обзор на причините, провокирали световната финансова криза, нейното развитие в България и реалностите в настоящия момент. Срещата беше с членовете на Ротари клуб - Стара Загора и се организира по покана на клуба.
  • В рубриката, посветена на алтернативните енергийни източници представяме използването на вятъра за производство на екологично чиста електроенергия. През 2009 и 2010 г. Търговско-промишлена палата - Стара Загора изпълнява проект „Европейско сътрудничество за европейски просперитет”, който е пряко свързан с въпросите за използването на алтернативните енергийни източници.
  • Звено Инспекторат към община Стара Загора внесе в Окръжна прокуратура материали за конкретни обекти, за които има съмнения за финансови нарушения.
  • В Аграрния факултет на Тракийски университет - Стара Загора беше официално открита и представена лаборатория за ДНК анализ. Тя ще позволи развитие на научната дейност, която ще бъде от директна полза за фермерите.
  • Деца от Старозагорското село Змейово посещаваха Лятно училище за природозащитници. Инициативата е на сдружение Бъдеще за село Змейово и е в рамките на проект, подкрепен финансово от фондация Чарлз Стюърт Мот по програма Място за живот - 2009.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини