Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 24 октомври 2013 г., четвъртък (видео)

ТВ предаване Инициатива - 24 октомври 2013 г., четвъртък (видео)

Актуално

ТВ предаване Инициатива

България е интересен икономически партньор за Бавария. Секторите, които са привлекателни по отношение на инвестиции и съвместен бизнес, са енергетика, технологии за опазване на околната среда, строителство и машиностроене. Това стана ясно по време на информационна среща Бавария - възможности за бизнес контакти, организирана от представителството на Бавария в България и Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

  • Акцент в предаването Инициатива е второто издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. Стотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина посетиха събитието и имаха възможност да дегустират над 200 вида елитни вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония. Форумът беше придружен от богата културна и кулинарна програма.

  • В Регионален исторически музей - Стара Загора се проведе и конференция Августиада, която е част от фестивала на виното и културното наследство. В нея участваха специалисти в областта на виното, на търговските отношения с Китай и на винения туризъм.

  • Гостите на гала вечерта на Августиада, състояла се в Държавна опера Стара Загора, имаха удоволствието да се насладят на кулинарните изкушения, подготвени от председателя на Chefs Club Стара Загора Тони Иванов и неговите колеги.

  • Във Фестивала на виното и културното наследство участваха и представители на Асоциацията на българските баристи, които предлагаха на посетителите кафе с незабравим вкус и споделиха ценни съвети за правилното приготвяне на черната напитка.

Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
• Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 21 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа
• Излъчва се в програмата на ТВ Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 10 часа

 

Още новини