Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 22 октомври 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 22 октомври 2009 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

В рамките на проекта „Европейско сътрудничество за европейски просперитет”, който Търговско-промишлена палата - Стара Загора изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие”, се проведе обучение на специалисти от общините в региона.  Те получават инструмент, който ще им позволи да следят ежегодно интензитета на възобновяемите източници, а това е изключителна помощ за настоящите и бъдещи инвеститори в тази сфера.

  • Phono Solar, един от водещите китайски производители на фотоволтаични панели, представи своите продукти на специализиран форум в Стара Загора. Презентацията беше организирана от Верея Пласт АД - официален представител на Phono Solar за България и от Центъра за енергийно ефективност към Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
  • Четвърта топло-електрическа централа в комплекс „Марица изток” ще има, това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, при посещението си в Раднево. Проектът ще бъде включен в националната енергийна стратегия, по която в момента се работи.
  • Бракониери отново увеличиха пациентите на единствения в страна Спасителен център за диви животни на федерация на природозащитни сдружения Зелени Балкани, който се намира в Стара Загора. Сред тях има редки и световно защитени видове.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини