Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 22 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 22 април 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

Деца с ортопедични заболявания от цяла България получават шанс за лечение. Това става благодарение на Обществен дарителски фонд - Стара Загора, на голямата българска тенисистка Мануела Малеева, на швейцарската фондация Swissclinical, на болница Св. Иван Рилски в Стара Загора, на многобройните дарители, и не на последно място - на известните ортопеди д-р Бруно Брание и д-р Петър Братоев.

  • Настъпи периодът, в който се хванахме за зеленото - елемент на здравословното хранене и начин на разтоварване след характерните за зимния период местни ястия. От асоциация Активни потребители алармираха медиите, че листните зеленчуци, като маруля и спанак, са пълни с нитрати. Истината е, че за тази година няма официални данни, защото Регионалните инспекции по опазване и контрол на общественото здраве все още не са взели проби. Това става само по разпореждане на здравното министерство.
  • В предаването Инициатива започва нова рубрика, посветена на старозагорските индустриалци от периода 1878 до 1947 г. Повод затова е едноименния алманах. Той е създаден по идея на Петър Калчев от Регионален исторически музей Стара Загора, който е автор на предговора на изданието, а негови съставители са настоящият директор на музея Евгения Иванова и София Василева.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини