Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 21 октомври 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 21 октомври 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

Американският посланик у нас Джеймс Уорлик и зам.-министърът на културата Тодор Чобанов посетиха забележителните обекти в Долината на тракийските царе край Казанлък и Шипка. Експонати от фонда на музей Искра ще бъдат показани на изложби в Европейския парламент и в САЩ.

  • В предаването Инициатива ви предлагаме разширен репортаж за напрежението в Брикел - Гълъбово, провокирано от исканото спиране на дейността дружеството до края на октомври 2010 година.
  • Европейската комисия одобри Наредбата за директни продажби на малки количества суровини и храни от животински произход. Ветеринарни специалисти обясняват, че това ще осигури по-добра пазарна среда в сектора на животновъдството, ще доведе до по-ефективно производство и контрол върху качеството на животинските продукти.
  • 2010 година е сравнително добра за зърнопроизводителите, особена за стопаните, които са поставили акцента върху пролетните култури. Застудяванията през октомври, обаче затрудняват новата сеитбена кампания.
  • Производителите на биологични орехи са сравнително доволни от последната реколта. Добивът е около 50 - 60 кг от декар в някои райони и до 100 кг. Българският пазар обаче още не може да предложи адекватна цена за тази продукция.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа

Още новини