Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 20 септември 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

ТВ предаване Инициатива - 20 септември 2012 г., четвъртък, Телевизия Стара Загора (видео)

Актуално

новини видео Стара Загора

За мнозина старозагорци лятната почивка в курорт в Турция не само не се осъществи, но и излезе солена. Мирослав Тенев, управителят на турооператорската фирма Заара турс от Стара Загора, който от дълги години е в бранша и е успял да спечели доверието на своите клиенти, на практика не е превел парите на летовниците на съответните хотели.

  • Всички училища в Стара Загора са в собствени сгради, което е стъпка към въвеждане на целодневно обучение. За ремонти се влагат сериозни средства. Ремонт на стойност 60 000 лева се извършва и на водната стена на Зеления клин, която от години не функционира заради технически проблеми.

  • Светлоотражателни гъвкави ленти с надпис Пази ме! получиха на първия учебен ден всички 1 425 първокласника в община Стара Загора. Те са дарение от членовете на Граждански клуб Либерална икономика, прогрес и активност (ЛИПА).

  • Националната асоциация на общинските служители в България проведе обучителни сесии с участие на безработни лица, работодатели и представители на неправителствени организации и институции в Хасково и в Стара Загора. Семинарите са в рамките на проект Интегрирана услуга за предприемачи в България.

  • Центърът за изпитване и европейска сертификация, който е в системата на Загора Холдинг, ще отпразнува на 28 септември 10-я си рожден ден. Дружеството е уникално по рода си за България и до момента от услугите му са се възползвали над 3 500 клиента.

  • Български и гръцки майстори готвачи участваха в първия Фестивал на Балканските традиционни способи на готвене. Той се проведе в гръцкото село Спилио, област Орестиада. Организиран е от местната туристическа женска кооперация Геа. От българска страна инициативата беше подкрепена от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора и от Обществото за фолклор с председател акад. Крум Георгиев. Екип на Търговско-промишлена палата - Стара Загора беше част от българската делегация.

 

 


Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък (през седмица)
от 22 часа, с повторение в петък от 11 часа и събота от 16 часа

 

Още новини