Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 20 май 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 20 май 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално

В предаването Инициатива ви предлагаме специализираната рубрика в рамките на проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет. Той е финансиран от Оперативна програма Регионално развитие и се изпълнява от Търговско-промишлена палата - Стара Загора в партньорство с областна администрация Стара Загора и администрацията на Терни, Италия.

В рамките на проекта беше направен анализ във всяка община в Старозагорска област с какъв потенциал на алтернативни източници на енергия разполага. Ще ви покажем едни от най-големите до сега у нас фотоволтаични паркове, изградени на земя и върху покрив на сграда.

  • Не особено лека се очертава да бъде за земеделските производители 2010 г. Валежите възпрепятстваха в някои райони сеитбата на слънчогледа и царевицата и има реална опасност обработваеми терени да останат пустеещи.
  • 14 тона взривни вещества и артилерийски боеприпаси са намерени в склад в Стара Загора при полицейската акция с кодовото наименования Безхаберниците. Опасните предмети са съхранявани в нелицензиран склад, без да се спазват условия за безопасност. По случая има задържани. Предотвратена е опасност от сериозен инцидент, а също и от попадане на опасните взривни вещества и боеприпаси в престъпни ръце.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини