Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 18 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 18 ноември 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
ТВ предаване Инициатива

Общопрактикуващите лекари в Старозагорска област са в сравнително благоприятна ситуация, спрямо свои колеги в други региони на страната. Направленията винаги са в недостиг, но пациентите не трябва да се опасяват, че ще им се наложи да си платят за даден преглед или изследване.

  • На предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора, на 25 ноември 2010 г., се предлага да бъде променено предназначението на 100 декара земя, за да се обособи терен от 400 декара за изграждането на регионално съоръжение за третиране на битови отпадъци. Ако съветниците не приемат предложението Стара Загора няма да има къде да изхвърля сметта, таксата за битовите отпадъци ще скочи с пъти и общината ще загуби близо 60 млн. лв., които ЕС ни дава за съоръжението.
  • Библиотека Родина - Стара Загора проведе за първи път търг с благотворителна цел, на който предложи стари книги от обменния си фонд. От продадените екземпляри на уникални издания, средствата от поканите за събитието и насрещно финансиране на Обществен дарителски фонд - Стара Загора са събрани 5600 лв.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа

Още новини