Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 18 март 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 18 март 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
Министерство на икономиката, енергетиката и туризма публикува официално годишната индикативна работна програма с грантовите схеми по оперативна програма Конкурентоспособност на българската икономика, които ще бъдат отворени през тази година. Желаещите да кандидатстват, могат да се обърнат към спациалистите в Търговско-промишлена палата - Стара Загора за консултации и съдействие при разработването на проектната документация.
  • До 3% увеличение на цената на ел. енергията за своите абонати от 1 юли ще поиска ЕВН България от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. В нея е включено и предложението за въвеждане на ново ценообразуване с отделна цена за мощност - индивидуално за всеки от абонатите на дружеството, независимо дали консумират енергия, или не.
  • В областна управа Стара Загора се проведе работна среща по проекта Европейско сътрудничество за европейски просперитет. Той се изпълнява от Търговско-промишлена палата - Стара Загора в партньорство с Областна администрация - Стара Загора и администрацията на Провинция Терни, Италия.
  • Милена Агопян, експерт в Асоциацията на българските енергийни агенции беше на посещение в Търговско-промишлена палата - Стара Загора, за да се запознае с резултатите от проучването на потенциала на възобновяемите енергийни източници в Старозагорска област.
  • Земеделският министър Мирослав Найденов връчи дипломите на 76 магистри по ветеринарна медицина в Тракийския университет - висшето учебно заведение, в което същата специалност е завършил и той. Министърът отправи поздрава си към академичната общност и към абсулвентите на латински език.
  • В Тракийския университет в Стара Загора работи единствената в България Консултантска служба Млечно животновъдство във висше учебно заведение. Тя е създадена през 2009 г. по проект, финансиран от фондация Америка за България.
  • Студенти от Университет Регенсбург, Германия и членове на международната студентска организация SIFE ще представят в Стара Загора проекта „ Асеквити - иновации в микрофинансирането”, чрез който предприемачи могат да получат употребявана техника от Германия на изключително изгодни цени. Презентацията ще бъде направена на 22 март от 17 часа в конферентната зала на Регионалната библиотека „Захарий Княжески”.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини