Начало Новини Актуално ТВ предаване Инициатива - 18 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

ТВ предаване Инициатива - 18 февруари 2010 г., четвъртък (21 часа), Телевизия Стара Загора

Актуално
Цените на недвижимите имоти в Стара Загора от началото на 2009 г. до сега са паднали с около 30% и са стигнали нивата от 2006 г. Търсене има, но предлагането е плахо. Независимо от неоптимистичните прогнози за скорошен изход от кризата, брокери на недвижими имоти очакват съживяване на пазара и заради проявяваната гъвкавост от страна на банките при отпускането на кредити.
  • Европейската комисия утвърди оценката за съответствие и по последната, Седма оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Тя е от голяма важност за малкия бизнес, за квалификацията и преквалификацията в социалната сфера, особено в условията на криза. Това коментира социалният министър Тотю Младенов по време на посещението си в Стара Загора.
  • Сериозен проблем пред, който са изправени болниците, е задълженията които имат към доставчици на медикаменти и консумативи. Д-р Николай Колев, изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора, увери, че недостиг на необходимите лекарства в ръководеното от него здравно заведение няма да има.
  • Очаква се да излезе от печат поредният брой на Икономически годишник на регион Стара Загора. Годишникът е периодично издание на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.
Предаване Инициатива е външна продукция на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Излъчва се по Телевизия Стара Загора в четвъртък от 21 часа, с повторения в петък от 12,15 часа и в събота от 16,30 часа.

Още новини